Uusi äitiyspakkaus

Tänään julkistettiin vuoden 2017 äitiyspakkaus. Pakkaukseen on tullut muutamia muutoksia viime vuoteen nähden. Omasta mielestäni pakkauksen paras uudistus on se, että puolipotkuhousujen määrää on lisätty! Omasta vuoden 2016 pakkauksestamme niitä löytyi mielestäni liian vähän. Arki on kuitenkin osoittanut (ainakin meillä), ettei mikään ole pienen vauvan pukemisessa käytännöllisempää kuin kietaisubodyt ja puolipotkuhousut!

Toinen mielenkiintoinen uutuus on unipussi. Näitä söpöjä univaatteita on alkanut vilistä netissä, ja niiden suosio on selvästi kasvussa. Unipussi saa vauvan olon turvalliseksi ja vähentää vauvan liikehdintää yöllä, jolloin uni on levollisempaa. Unipussia markkinoidaan myös tuttuna ja turvallisena nukahtamispaikkana vauvalle vieraassa paikassa, esimerkiksi kyläillessä. Itse en ole vauvallemme tätä unipussia hankkinut, mutta jos sellainen olisi pakkauksen mukana tullut, olisimme ehdottamasti kokeilleet sitä! Muita uutuuksia uudessa äitiyspakkauksessa ovat collegehaalari ja liukuvoide.

Itseäni yllätti pakkauksen saadessani vaatteiden koot. Olin ajatellut, että pakkaus sisältää enemmän vaatteita ihan pienille vauvoille, mutta vaatteet olivatkin yllättävän isoja! Vaikka pakkauksessa on koon 50 vaatteita, monet niistä ovat edelleen meidän neidille liian isoja, vaikka ikää on kohta jo kaksi kuukautta. Myös pakkauksessa tullut toppahaalari on kokoa 68-74, joten talvivauvat eivät valitettavasti tästä haalarista kovin paljon hyödy ainakaan ensimmäisenä talvenaan. Uuden pakkauksen sisältö näyttää kokojakaumaltaan hyvin samanlaiselta, joten kannattaa varautua siihen, että useat vaatteet ovat ajankohatisia sitten vähän isommalle vauvalle!

Kuvat: Kela.fi

Väreiltään uusi vuoden 2017 äitiyspakkaus on mielestäni edeltäjäänsä nähden hillitympi, ja räikeitä värejä löytyy oikeastaan vain bodyista. Viime vuoden pakkausta arvosteltiin kovasti sen sinisävyisyydestä ja poikamaisuudesta. Nyt pakkaus näyttää neutraalimmalta, ehkä jopa hieman punasävytteiseltä.

Kumpi pakkaus sinua miellyttää enemmän?












Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Raskautumisen sietämätön vaikeus

Puolivuotissynttärit!

Hankinnat vastasyntyneelle - hyödykkeitä vai turhakkeita?