Pienen prinsessan ristiäiset


Viikko sitten juhlimme viimein tyttäremme ristiäisiä! Odotin kovasti että pääsemme julkistamaan nimen, sillä olimme päättäneet sen jo ennen tytön syntymää ja käytimme sitä kotona lähes siitä asti kun tulimme sairaalasta. Sukulaiset halusivat kuitenkin nimen olevan yllätys, joten pidimme sen salassa ristiäsiin asti. Välillä oli kyllä sukulaisilla kyläillessä käydessä täysi työ kun yritti olla lipsauttamatta nimeä!

Päätimme jo hyvissä ajoin, että pidämme ristiäiset kotona. Itseä ahdisti kamalasti ajatus siitä, että jos varaamme kirkon ja jonkun erillisen tilan ristiäisiä varten, kun on niin vaikea ennakoida millä tuulella tyttö milloinkin on. Ajattelin, että itseä stressaa muutenkin vähemmän kun ei tarvitse pohtia mitä kaikkea tarvitaan mukaan jotta kaikkeen ollaan varauduttu, ja kotona juhlien keskeltä on helppo vetäytyä toiseen huoneeseen imettämään jos tarve vaatii. Lisäksi meitä oli aika pieni porukka, vain meidän vanhemmat ja tytön kummit, joten mahduimme hyvin kotiimme vaikkei se kovin suuri lukaali olekaan! Ainoa miinus kotiristiäisissä oli se, että siivoamiseen piti erikseen panostaa. Se kun on jäänyt tässä ensimmäisten vauvaviikkojen aikana melko vähäiselle huomiolle. No, niin se jäi ennen ristiäisiäkin ja niimpä päädyimme pienessä paniikissa imuroimaankin vasta ristiäsaamuna, samaan aikaan kun osa porukasta jo pyyhälsi paikalle. Onneksi kaikki vieraat olivat niin tuttuja, että tietävät etten ole mikään varsinainen kodin hengetär siivousasioista puhuttaessa!

Lähes kaikki ristiäisiin tarvittava meiltä löytyikin jo valmiina, joten hankintalista jäi melko lyhyeksi. Käytimme samaa kastemekkoa joka itselläni on aikanaa ollut, ja kastemalja on sama joka miehen ristiäisissä on ollut. Lisäksi anoppi sponsoroi tarjoilua ja oma äitini toi kastetyynyn ja liinan. Kaiken maailman kupit ja pöytäliinatkin löytyivät omasta takaa, joten itselle jäi hankittavaksi oikeastaan vain kastekakku ja kukat. Olen katsellut kastekakkuja useasti netistä, minusta prinsessakakut joihin on kirjailtu pikkuisen nimi ovat aivan ihania! Bongasin mieleisen esimerkkikakun kuopiolaisen kahvila Houkutuksen sivuilta, ja päätin tilata sieltä myös meidän kakkumme. Kakun ulkonäkö vähän jännitti sillä tilasin kakun puhelimitse, mutta siitä tuli onneksi juuri sellainen kun olin toivonut! Myös kukkatilauksen hoidin puhelimen välityksellä, ja myös kukkakimput olivat mielestäni erityisen onnistuneet vaikka suurempia toiveita minulla ei niiden suhteen ollutkaan.  

Itse juhlat sujuivat kokonaisuudessaan hyvin, ja päivän päätähti nukkui onnellisesti lähes koko ajan. Tyttö tuntuu aina viihtyvän erityisen hyvin kun on paljon innokkaita sylejä hyssyttelemässä ja puheen sorinaa ympärillä! Aloitimme tilaisuuden varsinaisella kasteella, mikä oli hyvä sillä en olisi jaksanut odottaa nimen julkistamista enää yhtään pidempään! Varsinainen kasteosuus oli melko lyhyt ja perinteinen. Kasteen jälkeen syötiin ja kahviteltiin, eikä juhlapäivään sisältynyt tuon kasteen lisäksi muuta varsinaista "ohjelmaa". Olimme panostaneet siihen, että meillä olisi mahdollisimman paljon vapaata aikaa vietettävänä läheistemme kanssa. Lähimmätkin näistä sukulaisista ja ystävistä asuvat lähes 150 kilometrin päässä, joten kaikki halusivat myös päästä viettämään mahdollisimman paljon aikaa vauvan kanssa, kun se ei niin usein ole mahdollista.

Tyttäremme ristiäiset olivat siis kokonaisuudessaan järjestelyt huomioon ottaen stressittömät ja sisälsivät paljon kiireetöntä yhdessäoloa läheisten kanssa, eli juuri sellaiset kun olimme alusta asti toivoneet!




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Raskautumisen sietämätön vaikeus

Puolivuotissynttärit!

Hankinnat vastasyntyneelle - hyödykkeitä vai turhakkeita?