Puolivuotissynttärit!


Uskomatonta, että meidän tytär on jo puolivuotias! Tuntuu, että vastahan sitä kamppailtiin sen kanssa että tuleeko meille lasta ollenkaan. Uskomatonta on myös se, miten hurjaa vauhtia tyttö kehittyy. Olimme taannoin parin viikon lomamatkalla. Ihan vaan Suomessa, mutta koska meidän vanhemmat ja isovanhemmat asuvat niin eripuolella Suomea, hurahtaa meillä helposti pari viikkoa siihen että saamme vierailtua kaikki sukulaiset läpi. Ennen reissuun lähtöä tyttö oli hoksannut miten noustaan konttausasentoon, ja ryömi myös pieniä matkoja eteenpäin. Tosin vaan silloin kun edessä oli jotain tarpeeksi mielenkiintoista, kuten jonkun puhelin. Muistan, kun olimme pari yötä Helsingissä hotellissa, ja tuolla innoissani kuvasin tyttöä kun hänen asentonsa etäisesti muistutti kädet maassa istumista. Kun palasimme tuon parin viikon jälkeen kotiin, on tyttö ollut päivästä toiseen istumassa lehtikorin luona ja järjestelemässä laskuja. Eteenpäin konttaaminen ei vielä onnistu, mutta peruutus onnistuu sitäkin paremmin! Jos joskus muuten kirjoitin blogissa että päivät ovat tytön kanssa kiireisiä, niin muuttuvat ne näköjään koko ajan kiireisemmiksi..

 Taannoin meillä elettiin myös hektistä aikaan, kun samaan aikaan meille sattui tytön ensimmäinen flunssa ja ensimmäiset hampaat! Flunssan kanssa selvittiin suht helpolla, ja ainoa oire oli tukkoisuus ja yhtenä yönä kuume. Luulen, että äitiä tämä flunssa rasitti enemmän kuin vauvaa, sillä tuntui etten oikein saanut nukuttua kun tytön hengitys kuulosti niin rohisevalta. Pienessä paniikissa kävimme myös lääkärissä tuo rohinan takia, mutta mitään muuta kuin normaali flunssa ei löytynyt. Onneksi. Tukkoisuuteen muuten auttoi todella hyvin Physiomer babymist suolavesisuihke, suosittelen! Ainoa ongelma oli se, että ensimmäisen kerran jälkeen tyttö oppi tunnistamaan tuon pullon ja sen mitä sillä tehdään, joten suihkeen laitto oli melkoista taistelua. Ohjeen mukaan lapsi pitäisi laittaa selälleen, kallistaa päätä sivulle, ja suihkauttaa tuotetta ylempään sieraimeen.. Helpot ohjeet, äärimmäisen vaikea toteutus! Toinen pikku huomatus tuotteesta on, että kannattaa ottaa suutin pois laittessa tuotteen kassiin.. Itse olin nimittäin heittänyt sen kiireessä kassin pohjalle, ja sillä aikaa kun olimme matkustaneet kotiin, oli tytön vaatteet saaneet pesun melko kalliilla suolavedellä. 

Hampaiden puhkeaminen sujui meille melko helposti. Pientä käninää on ollut havaittavissa, mutta vain yhtenä iltana on ollut enemmän itkua. Nyt toisen hampaan puhkeamisen aikaan olen koittanut apteekissa myytävää, nimenomaan hampaiden puhkeamisesta aiheutuvia oireita helpottavaa Aftamed Teething gel -geeliä. Geelin on tarkoitus tehdä kalvo ikenen päälle, ja näin helpottaa paineen tuntua ja kutinaa. Ikävä kyllä, tuntuu että ainoa tästä saatava hyöty on se, että kun geeliä yrittää laittaa, hieroo samalla tytön ikeniä ja tuo hieronta helpottaa kutinaa. Uskon, että itse geelistäkin voisi olla apua, mutta piru kun sitä on vaikea saada laitettua oikeaan paikkaan! Geeliä tosiaan levitetään sormin, mutta tuntuu että aina kun laitan sitä sormeen ja olevinaan tytön ikeneen, geeli on vain työntynyt oman sormen sivulle, tai tyttö on syönyt sen. No, ainakaan se ei selvästi maistu pahalta koska tyttö antaa sitä ihan mielellään laittaa! Mutta ei tästä ainakaan mitän super hyötyä ole meidän perheessä ollut, ja ihan pahimpaan itkuun auttoi kaikkein parhaiten Panadol.

Vaikka virallisesti kesäloma onkin meidän perheessä ohi, pääsen itse vielä melkoiselle lomalle kun lähdemme parhaan ystäväni kanssa käymään Tallinnassa! Vaikka virallisesti kysessä on miniloma, on tämä minun näkökulmastani enemmänkin supermegaloma! Vähän tiestysti jännittää kun taas tulee ennätyspitkä aika poissa tytön luota, mutta onneksi tyttö jää isänsä kanssa turvallisesti kotiin. Jännitävää silti! Tämä matka tulee kyllä todella tarpeeseen myös siksi, että palaaminen Kuopioon tuon parin viikon ''etelänreissun'' jälkeen tuntuu taas hieman haastavalta. Omiin tuttuihin rutiineihin palaaminen tekee kuitenkin hyvää sekä vauvalle että äidille, joten eiköhän sitä tähänkin taas totuta!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Raskautumisen sietämätön vaikeus

Hankinnat vastasyntyneelle - hyödykkeitä vai turhakkeita?