Kokemuksia Whisbearista


Olen jo pitkään pohtinut keinoja sille, miten työn saisi rauhoitettua paremmin päiväunille. Pitkien yöunien takia päiväunet ovat oletettavasti melko lyhyet, mutta usein niiden lyhyidenkin unien eteen joudutaan pitämään melkoinen huutokonsertti että ne toteutuvat. Kuulin Whisbearista ensimmäistä kertaa jo raskausaikana, mutta silloin vain pikaisen mainoksen muodossa, ja tarkempi tutustuminen tuotteeseen jäi sikseen. Kiinnostukseni tuotetta kohtaan heräsi, kun ystäväni osti sen vauvalleen  ja kehui tuotteen todella toimivan. Sain yllättäen tilausuuden ostaa kyseisen karhun itselleninkin, ja päätin tarttua tuohon tilaisuuteen! Ajattelin, että jos karhu toimiin, siitä voisi päiväunien lisäksi olla hyötyä sitten kun tyttö siirtyy omaan huoneeseen nukkumaan. Ja miksi ei nyt myös hulinoiden aikaan rauhoittamaan yöunta.

Eli mikä ihmeen Whisbear? Whisbearin idea siis on, että siitä kuuluu huminaa, white noisea, joka mukailee ääntä jota lapsi kuulee kohdussa. Tämän äänen on tarkoitus rauhoittaa lasta. Kun sain karhun ensimmäistä kertaa käteeni, miellytti tuotteen ulkonäkö kovasti. Karhu on pehmeää materiaalia ja sen saa helposti sängyn tai vaunujen reunaan sen tassuissa olevien magneettien avulla. Karhulla on myös rapisevat korvat ja tassut, joka saa ainakin meidän tytön kiinnostumaan karhusta myös leluna. Tuo varsinainen humiseva yksikkö laitetaan karhun päähän, jolloin kummallekin puolelle jää sopivasti pehmeää eikä se näin ollen tunnu kovalta möntiltä. Karhun voi siis huoletta laittaa esimerkiksi pinnikseen myös unileluksi vauvalle. Huminan voimakkuutta saa myös säädeltyä. Kun huminan laittaa päälle, se kuuluu ensin 40 minuutin ajan, jonka jälkeen karhu menee valmiustilaan. Jos lapsi alkaa itkeä tai kääntyillä levottomasti, humina alkaa uudestaan ja kestää 20 minuuttia. Valmiustila kestää kolme tuntia. Jos tuon kolmen tunnin aikana havaitaan itkua ja uusi humina kytkeytyy päälle, alkaa uusi valmiustilajakso. Karhu voi siis levottomina öinä olla päällä aamuun asti!


Päätin kokeilla karhua heti saatuani sen käsiini, sopivasti juuri tytön päiväuniaikaan. Täytyy todeta, että meidän tytölle karhusta ei tässä tapauksessa ollut hyötyä. Tyttö ei rauhoittunut kohinaan yhtään, vaan perinteinen työntely vaunuissa siivitti lopulta tytön päiväunille. En kuitenkaan halunnut tuomita tätä kovasi kehuja saanutta karhua heti kättelyssä, joten otimme sen testiin myös yöunille mentäessä. Ripustin karhun pinnasängyn reunaan, ja annoin tytölle tavallisen pehmolelun kainaloon. Itseäni hieman epäilytti nukuttaa tyttöä karhu kainalossa, sillä se pitää pienimmilläänkin melko kovaa ääntä. Lopputulos tässä kokeilussa oli se, että tyttö kävi entistä levottomammaksi. Tyttö on iltaisin melkoinen ruuan tankkaaja, joten tarjosin vielä ruokaa ja tarkistin vaipan, sillä näitä asioitahan ei tuolla huminalla korjata. Koitin myös lopulta laittaa karhun pinnasänkyyn tytön viereen, kun ajattelin että jos humina tuossa reunalla ollessa sittenkin kuuluu liian kaukaa. Karhu ei tälläkään kokeilukerralla tuonut meidän perheessä sitä toivottua lopputulosta.

Olen nyt muutamana yönä kokeillut laittaa karhun suoraa valmiustilaan, jolloin se ei ala heti humisemaan vaan aloittaa sen vasta havaitessaan itkua tai levottomuutta. Saattaa olla, että yhtenä yönä tämä auttoi tyttöä vähän rauhoittumaan kun tuo yöllinen kääntyily taas alkoi, mutta niin paljon siitä ei ollut apua että varsinaiset heräämiset olisivat vähentyneet. Jouduin joka tapauksessa itse heräämään ja kääntämään tytön taas levolliseen nukkuma-asentoon. Meidän perheellä ei siis ole karhusta kovin toimivia kokemusia, vaikka paljon olen siitä kehuja muualta kuullut. Harmi, sillä uskon että toimiessaan karhusta olisi voinut olla suuri apu juurikin siirrettäessä tyttöä omaan huoneeseen. Ehkäpä karhun käyttö olisi pitänyt aloittaa jo heti vastasyntyneenä, jolloin tyttö olisi oppinut nukahtamaan ja rauhoittumaan tuohon huminaan jo silloin. Olen kuitenkin päättänyt pitää karhun, ja kokeilla sitä vielä uudestaan mahdollisten univaikeuksien tullessa kuvioihin. Toivotaan että karhusta tulee ainakin sitten mukava leikkikaveri, jos ei muuta. Tällä hetkellä meillä nukahtamiseen toimii ehdottomasti parhaiten tuutulaulut, ja onneksi nuo hulinatkin näyttävät hieman väistyneen noita yöunia kiusaamasta!

Onko teillä muilla kokemusta Whisbearista?


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Raskautumisen sietämätön vaikeus

Puolivuotissynttärit!

Hankinnat vastasyntyneelle - hyödykkeitä vai turhakkeita?