Matkustelua vauvan kanssa

Huh, tuntuu että olemme olleet viime aikoina niin paljon poissa kotoa, että viimeisimmästä blogikirjoituksestakin on jo viikko! Nyt kun tytöllä alkaa olla ikää jo kolmisen kuukautta, olemme uskaltautuneet matkustamaan vauvan kanssa myös hieman pidemmän matkan päähän kotoa. Ihan kotimaassa siis kuitenkin. Kävimme ensimmäistä kertaa kauempana sukulaisten luona tytön ollessa kolmen viikon ikäinen, mutta tuolloin reissu meni lähinnä minun panikoidessa sitä, että koska tyttö hermostuu tai hänellä on nälkä. Enkä missään nimessä olisi suostunut jäämään yöksi minnekään pois kotoa! Olin alussa jopa hieman hämmentynyt siitä miten epävarmalta minusta tuntui lähteä tytön kanssa edes lähikauppaan kävellen vaunujen kanssa. Olin jotenkin totaalisen kauhuissani ajatuksesta että joudun kesken matkan tilanteeseen, että tyttö raivoaa vaunuissa ja olen keskellä kauppaa kykenemätön tekemään asialle mitään. Aluksi olin myös melko epävarma imetyksen kanssa, joten aika paljon tuli mietittyä että missä voi tarpeen tullen imettää kotoa poissa ollessa. Vasta ihan hiljattain on tuntunut siltä, että olen pystynyt rentoutumaan paremmin ollessamme liikkeellä, vaikka en vieläkään rohkenisi lähteä esimerkiksi kahvilaan kahdestaan.

Nyt meillä onkin ollut varsinaista reissailua viime aikoina, kun olemme olleet kolmena peräkkäisenä viikonloppuna mökkeilemässä ja sukuloimassa koko perheen voimin. Pääsiäisen viettoon perheeni mökille lähdin tytön kanssa jo tiistaina. Ajomatkaa mökille kertyi useita satoja kilometrejä, joten tuo ajaminen kahdestaan alkuun jännitti, mutta olimme katsoneet pysähdyspaikat jo valmiiksi ja suureksi helpotukseksi tyttö nukkui rauhallisesti kaikki nuo ajomatkat. Onneksi kuitenkin mieheni tuli loppuviikosta myös mökille, joten kotimatkaa pääsimme tekemään kaikki yhdessä. Hassua miten paljon jännitin sitä että kun olemme kahdestaan, tyttö alkaa kesken ajon itkemään, vaikka todennäköisesti kyse olisi ollut nälästä tai vaipan vaihdon tarpeesta, ja kuinka helposti nuo kummatkin olisivat reissun päällä hoituneet! Hienosti olemme myös paikan päällä pärjänneet, vaikka juoksevaa vettä ei olekaan saatavana. Odotin kyllä, että etelämmässä olisi ollut vähän lämpimämmät kelit ja olisimme päässet mukavan aurinkoisille vaunulenkeille, mutta harmikseni lähes joka aamu mittari oli pakkasen puolella. Onneksi ihanan aurinkoista on sentään ollut! Reissaamista on tällä kertaa hieman varjostanut se, että nuo tytön imetyshetket saattavat tällä hetkellä olla melkoista raivoamista ennen kuin hän suostuu syömään ja tietysti pullosta ruokkiminen houkuttaa varsinkin kylässä ollessa jottei koko vierailu olisi yhtä huutoa. Olen kuitenkin nyt sinnikkäästi panostanut siihen että imetän aina kun mahdollista, jottei tyttö nyt ihan kokonaan ala tissiä hylkimään.


Tähän asti olemme reissuilla nukkuneet perhepedissä niin, että tyttö on nukkunut välissämme omassa unipesässään. Järjestely on muuten ollut toimiva, mutta on siinä itsellä jäänyt unet melko vähäiseksi tilanpuutteen takia. Nyt pääsiäisenä päätimme hommata tytölle matkasängyn, ja katsoa miten nukkuminen siinä onnistuu. Olin todella yllätynyt kun kaupassa näin että sänky on varmaan melko samankokoinen kun pinnis, ja vielä yllättyneempi olin kun näin miten pieneen pakettiin sänky taipui! Kasaaminenkaan ei varmasti vienyt minuuttia pidempään. Varsinkaan sen jälkeen kun useamman ihmisen voimin olimme haukkuneet sängyn huonoksi kun laidat eivät meinanneet lukittua, jonka jälkeen joku meistä vaivautui lukemaan ohjeet huomatakseen että olimme kasanneet sängyn päin honkia. Muutenhan tuo matkasänky ei kovin paljon pinnasängystä eroa, mutta ainakin meillä on sen mallinen matkasänky jossa ei pohjan korkeutta voi säätää, joten tyttö nukkuu paljon alempana kuin kotona pinniksessä. Alkuun mietin, että onko tyttöä vaikea laskea sinne ja nostella pois yöllä syömään, mutta hän ei yleensä syö kuin kerran yöllä joten sekään ei osoittautunut onneksi kovin vaivalloiseksi. Laitoimme vielä unipesän tuonne matkasänkyyn, joten se on varmasti tuonut kotoisamman olon tuolla nukkumiseen, ja hienosti tyttö on sinne myös nukahtanut! Matkasänky on jatkossa meidän perheelle ihan must tuote, sillä sukua meiltä löytyy kolmelta eri paikkakunnalta eikä kaikkiin paikkoihin kannata pinnistä hommata. Meillä on parin viikon päästä tiedossa myös muutaman yön hotellireissu Helsinkiin, joten sielläkin sänky on tarpeen. Nyt olemme matkalla kotiin tältä lähes viikon mittaiselta reissultamme, ja luulen että nyt rauhoitutaan kotona sitten tuohon hotellireissuun asti!

Kovin paljon ei meidän pääsiäiseen tänä vuonna varsinaisia perinteitä mämmin syönnin lisäksi kuulunut, mutta eiköhän jo vuoden kuluttua päästä tytönkin kanssa ainakin askartelemaan jos ei vielä ihan virpomaan! Toivottavasti kaikkien pääsiäinen on sujunut oikein leppoisasti! (:

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Raskautumisen sietämätön vaikeus

Puolivuotissynttärit!

Hankinnat vastasyntyneelle - hyödykkeitä vai turhakkeita?